ZorgDier

Zorg kan niet zonder dieren

Een onafhankelijke kennis- en projectorganisatie, die vrijwilligers met hun eigen huisdier werft, opleidt en inzet voor mensen die zorg nodig hebben.

Een dier als gezelschapsvriend en kameraad is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Mensen kunnen echter beperkingen krijgen waardoor ze niet (meer) voor hun eigen huisdier kunnen zorgen. Deze mensen moeten ook kunnen genieten van de vriendschap en de bijzondere kracht die huisdieren hen te bieden hebben.

ZorgDier ontwikkelt en biedt programma’s aan waarin vrijwilligers en professionals worden opgeleid om zoveel mogelijk kwetsbare medemensen te ondersteunen met behulp van dierondersteunde activiteit en therapie. Opgeleide begeleiders en hun huisdieren noemen wij ZorgDier-teams. De opleidingen worden gegeven door professionals uit de zorg, welzijn en kynologie.

Verantwoord huisdiercontact heeft een therapeutisch effect: het verhoogt de levenskwaliteit van mensen met een psychische of lichamelijke ziekte of beperking. Stichting ZorgDier Nederland is een onafhankelijke kennis- en projectorganisatie, die vrijwilligers met hun eigen huisdier werft, opleidt en inzet voor mensen die zorg nodig hebben. Het doel van ZorgDier is zoveel mogelijk mensen in Nederland (jong en oud) toegang te geven tot deze dierbare vorm van aandacht in de zorg.

Kijk voor meer informatie op www.zorgdier.nl.