Raad van Beheer

Houden van Honden

De organisatie in Nederland die staat voor de relatie tussen mensen en honden.

De Raad van Beheer is de organisatie in Nederland die staat voor de relatie tussen mensen en honden. Hierbij gaat het niet alleen om allerlei activiteiten die je met je hond kunt doen, zoals sporten of showen, maar ook om het fokken van gezonde honden. Kynologie staat voor alles wat te maken heeft met deze bijzondere relatie. Daarom is de volledige naam ook Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. In het buitenland spreken ze meestal over ‘Kennel Club’.

De Raad van Beheer is een vereniging van verenigingen. Dit betekent dat onze leden verenigingen zijn: rasverenigingen, kynologenclubs of bijzondere verenigingen. Rasverenigingen behartigen de belangen van één of meerdere rassen. Kynologenclubs, ook wel regionale verenigingen genoemd, zijn regionaal actief met onder andere opleidingen, trainingen en wedstrijden. Bijzondere verenigingen zijn verenigingen met een specialistische doelstelling.

Er zijn meer dan 300 verenigingen lid van ons; samen vertegenwoordigen zij meer dan 100.000 mensen. Je herkent de aangesloten verenigingen door het logo ‘Raad van Beheer – erkende vereniging’. 

Kijk voor meer informatie op www.houdenvanhonden.nl