Hondenbescherming

Koninklijk sinds 2012

Een goede doelenorganisatie met CBF-keurmerk die zich inzet voor het welzijn van honden en voor verantwoord hondenbezit.

De Koninklijke Hondenbescherming is een goede doelenorganisatie met CBF-keurmerk die zich inzet voor het welzijn van honden en voor verantwoord hondenbezit.

De officiële naam van de organisatie is Koninklijke Hondenbescherming, soms kortweg 'Hondenbescherming', voorheen 'Hondenbond'. 

De Koninklijke Hondenbescherming stelt zich tot doel het welzijn van honden in Nederland te vergroten en passend, verantwoord hondenbezit te promoten, zodat voor de hond, de hondenbezitter en de omgeving het leven rijker wordt. Zij voert hiertoe een aantal activiteiten en projecten uit, zoals de opvang van oudere honden en het geven van voorlichting aan hondenbezitters.

Sinds 2006 is de organisatie drager van het CBF-Keur. De Koninklijke Hondenbescherming is een vereniging met leden die uiteindelijke beslisbevoegdheid hebben middels de algemene ledenvergadering (ALV). Het bestuur dat bestaat uit vrijwilligers, draagt zorg voor verantwoord beleid. Het bestuur is onbezoldigd. Bij de organisatie werkt 3,6 FTE personeel dat betaald krijgt volgens de salarisschalen van de CAO Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening. Sinds 2012 mag de organisatie zich Koninklijk noemen.

Kijk voor meer informatie op www.hondenbescherming.nl