Dibevo

dé brancheorganisatie voor ondernemende huisdierenspecialisten

Het verantwoord handelen in en met gezelschapsdieren te waarborgen.

Dibevo is de brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierensector. Dibevo verenigt – en dat is uniek – de gehele bedrijfskolom binnen de huisdierenbranche.

Dibevo hecht bijzonder veel waarde aan een verantwoorde verkoop van gezelschapsdieren. Daarom staat de brancheorganisatie op het standpunt dat deze verkoop thuishoort in de handen van huisdierprofessionals. Een verantwoorde verkoop van gezelschapsdieren voorkomt dat de handel zich verplaatst naar achterafschuurtjes van privéfokkers of kwekers waar geen enkele controle is op de vakbekwaamheid.

Dibevo geeft haar leden ondersteuning op vele fronten. Denk aan advies, informatie, kortingen en scholing. Daarnaast organiseert Dibevo thema- en voorlichtingsbijeenkomsten, geeft het Dibevo-Vakblad uit én organiseert de enige vakbeurs in de branche, de Dibevo-Vakbeurs (in 2016 de Dibevo-vakdagen). Iedere Dibevo-activiteit is erop gericht om de belangen van de leden te dienen, soms duidelijk zichtbaar, soms meer op de achtergrond.

Achter de schermen overlegt en onderhandelt Dibevo met overheden en (internationale) organisaties om het ondernemen voor haar leden met zo min mogelijk belemmeringen te laten verlopen. Dibevo zorgt ervoor dat de wet- en regelgeving niet tegen maar juist voor de ondernemers werken en is daarom voortdurend actief in zowel Den Haag als Brussel.

Kijk voor meer informatie op www.dibevo.nl