Een wc-rollen feestje voor je knager!

Living
Konijnen & knaagdieren

Alwéér een lege rol op de wc? Dat is geen ergernis meer als je weet dat je kleine hamsters (en andere knagers) daar heel erg blij mee kunt maken! Met behulp van wc- of keukenrollen bouw je in een handomdraai een heus knager-walhalla.

Onze expert
Creatief Hondentrainer & kenner van kleine knagers en fretten

Nodig: zo veel mogelijk lege wc-rollen, lege kartonnen rollen van bijvoorbeeld plakband of tape of kokers van posters kunnen ook.

Verzamel zo veel mogelijk lege rollen en leg er een hele stapel van in het knagerverblijf. Vooral gerbils zullen in dit ‘rollenlandschap’ helemaal uit hun dak gaan, want al dat karton móet en zal natuurlijk zo snel mogelijk in stukjes worden geknaagd! Als de boel versnipperd of vies is, vervang je alles gewoon door een nieuwe voorraad.

Knaagpiramide

Nodig: 6 of 10 wc-rollen, niet-giftige lijm

Deze kruipdoor-sluipdoor constructie is supersnel in elkaar te knutselen. Leg een rijtje van drie of vier rollen naast elkaar, en plak die aan elkaar vast. Plak daar bovenop drie of twee rollen, en sluit vervolgens af met een derde laag van twee rollen of één rol. Natuurlijk kun je de piramide als je wilt nog veel groter maken.

Cadeautip

Verstop iets lekkers in een lege wc-rol en vouw de zijkanten van de rol daarna goed dicht. Vervolgens kan je knager zijn eigen cadeautje uitpakken!

Zzzzzz…

Niet alleen met de rolletjes, maar ook het papier zelf kun je een knager blij maken. Geef hem een paar flinke repen wc-papier of keukenrol, rol gerust een flink stuk af, en leg dat in een hoek van zijn verblijf. Hij bouwt er na alle rolletjespret graag een heerlijk nest van om lekker in te kunnen slapen. Welterusten!

Deze blog is geschreven door Judith Lissenberg, auteur van diverse boeken over tamme ratten, hamsters, muizen en gerbils.