Valentijnsdag! 9 x Daarom is je kat de ideale date

Active & fun
Nieuws
Thema van de maand
Katten

Heb jij jouw Valentijn nog niet gevonden? Ben je bang dat je date van Valentijnsdag op het laatste moment afhaakt, of twijfel je of hij of zij eigenlijk wel bij je past? Geen nood! Dan maak je er toch gewoon een romantisch avondje van met je kat?

Op Valentijnsdag hoef jij je echt niet eenzaam te voelen. Sterker nog: je kat is eigenlijk de ideale date! Negen redenen waarom.

1. Katten voelen precies aan wanneer jij een extra knuffel kunt gebruiken
Andere mensen kunnen jouw gevoel soms niet goed aflezen of aanvoelen, maar je kat kan dat wel! Zij weet wanneer jij wel een extra knuffel of aandacht kunt gebruiken.

2. Katten hebben een hoog knuffelgehalte
Je kat is sowieso erg knuffelbaar. Waar buik- of rughaar bij een man niet door elke vrouw wordt geaccepteerd, is het bij een kat onmisbaar. De zachte haren maken het erg fijn om je kat te knuffelen – en je kat neemt er ook alle tijd voor. Nog een pluspunt!

3. Je kat kijkt wat jij kijkt
Voor katten maakt het niet uit wat er op tv is, zolang jij haar maar genoeg aandacht geeft. Weet jij zelf ook niet zo goed waar je de tv op moet afstemmen tijdens jullie date? Misschien is Minoes een optie?

4. Katten zijn gek op bloemen
Wist je dat de gerbera, roos, dille, leeuwenbek en zonnebloem geschikte planten zijn voor jullie date? Als je kat hier stiekem een hapje van neemt, is dat namelijk niet erg. Maar pas op met onder meer de lelie, amaryllis, hortensia, chrysant, gladiool en narcis. Deze bloemen zijn giftig voor katten!

5. Een kat kan heel goed luisteren en zal je nooit tegenspreken
Met je kat ben je verzekerd van een soepele date: een kat onderbreekt je niet midden in je verhaal en zeurt hooguit als ze eten wil.

6. Je kat heeft geen volle agenda
Tijdens Valentijn wil je natuurlijk het liefst een date op 14 februari en die is heel makkelijk gepland met jouw kat. Hou je meer van een spontane afspraak? Dat is waarschijnlijk ook geen enkel probleem voor haar.

7. Katten nemen vaak wat voor je mee
Niet raar opkijken als je kat op jullie afspraak met een dode muis aankomt. Dat ziet zij namelijk als een traktatie voor haar baasje! Weer eens iets anders dan een bos rozen, toch? 

8. Je hebt later nooit spijt als je naast een kat wakker wordt
Na jullie geslaagde date samen in bed kruipen kan prima. Het enige waar je misschien spijt van krijgt, is dat je bed de dag erna vol ligt met kattenharen.

9. Gegarandeerde tweede date
Was jullie date geslaagd? Dan zit er sowieso een tweede afspraakje in. Welke kat zegt er nou ‘nee’ tegen nog eens heel veel aandacht en een extra traktatie?