Kerstboom met kat: 5 tips

Living
Katten

Katten en kerst: dat kan een ingewikkelde combinatie zijn. Het is grappig om te zien hoe katten een kerstboom vernielen, minder grappig als het bij jou thuis gebeurt en ook niet altijd katvriendelijk… Daarom vijf tips om je kerstboom kattenproof te maken!

Waar sommigen ervoor hebben gekozen helemaal geen kerstboom in huis te halen vanwege hun kat, zijn anderen druk bezig om tips en tricks te verzamelen. Want je kunt er wel degelijk wat aan doen. Wij helpen je graag!

1. Type boom

Het begint al bij de keuze van je boom. Neem je een echte of een nepboom? Wij raden aan een mooie nepboom te komen. Denneboomnaalden kunnen namelijk vervelend en zelfs giftig zijn als je kat er op kauwt. Op de nepboom kauwen is ook geen goed idee, maar dat zal zij minder snel doen. Wil je per se een echte boom? Wrap de boomstam dan in, zodat ze daar niet aan gaan krabben.

2. Veilige locatie

Maak het niet te makkelijk voor je kat om er in te springen. Zorg dat er genoeg ruimte om de boom heen is, want als er tafels en stoelen omheen staan, zit-ie er zo in natuurlijk.

3. Minder decoratie

Het is aan te raden om eerst de boom, zonder versieringen, in de woonkamer te zetten. Dan kan je kat er alvast aan wennen. Als je kat hem dan probeert om te gooien, gebeurt dat in ieder geval niet met ballen en al! Daarna kun je het gaan versieren. Gebruik decoraties die niet kapot kunnen gaan (liever helemaal niet onderin) en koop geen engelenhaar.

4. Voorzichtig met lampjes

Als je lampjes in je boom doet en er hangt het één en ander los aan draden dan is het enorm verleidelijk voor je kat om daar keihard aan te gaan trekken. Zorg dat dit niet kan gebeuren, zodat je kat geen elektrische optater krijgt.

5. Sprayen

Als je kat toch graag de boom induikt, zijn er verschillende sprays verkrijgbaar die zouden helpen. Bijvoorbeeld een appelspray, appelciderazijn, citronella of een andere spray met citroenolie erin. Een beetje azijn op de boomstam kan ook een optie zijn om het minder aantrekkelijk te maken.

kerstboom