Kattenvoer: 7 tips voor de spijsvertering

Care
Katten

Er zijn dingen die je kunt doen met betrekking tot de keuze van kattenvoer om de spijsvertering van je kat op orde te houden. Lees er hier meer over.

Katten zijn vaak duidelijk in wat ze wel en niet eten. En er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de spijsvertering van je kat op orde te houden met behulp van kattenvoer. Zo kun je het beste voeding over de dag verdelen en is het belangrijk dat je kat goed blijft drinken.

Aandachtspunten kattenvoer en spijsvertering:

  1. Waterinname. Zorg ervoor dat je kat genoeg drinkt. Ze doen dit niet zo snel uit zichzelf. Zorg zelf dat er altijd vers water op kamertemperatuur voor ze te vinden is. Er zijn ook allerlei leuke fonteintjes te koop die het drinken stimuleren. Je kunt er ook voor kiezen om natvoeding of diepvries vers vleesvoeding te geven. Daar zit meer vocht in dan in brokken. Zo krijgen ze altijd voldoende binnen.
  2. Kauwen. Goed kauwen bevordert de opname van voedingsstoffen. Blijf daar dus gedurende het leven van je kat op letten.
  3. Zorg voor een complete voeding, zodat het dier niets tekortkomt en alles via één voedingsbron binnen krijgt. In dit soort voeding zitten alle voedingsstoffen en mineralen die je kat nodig heeft.
  4. Verdeel voeding over de dag en geef niet alles in één keer aan je kat. In hun meest natuurlijke situatie eten katten zo'n twintig keer per dag kleine beetjes, als je dit weet na te bootsen, werkt hun spijsvertering het meest optimaal.
  5. Beweging. Je kunt de brokvoeding van de kat in spelletjes doen, zodat ze moeten bewegen en nadenken om hun eten te krijgen. Het is namelijk belangrijk dat katten (binnen of buiten) goed bewegen, want dit is goed voor de spijsvertering.
  6. Niet te veel snacken. We raden bijvoeding in principe altijd af. Wil je toch snacks geven, gebruik daar dan de brokjes voor en vergeet dat niet af te trekken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
  7. Natvoeding / Diepvries vers vleesvoeding. Hier zit extra vocht in en is goed voor de darmflora.

Extra's voor de spijsvertering

Door invloeden van buitenaf kan de weerstand van katten verminderen. Daarnaast kunnen katten gevoelig zijn voor overgewicht en problemen met hun huid, vacht, spijsvertering, blaas of gewrichten. Er zijn speciale voedingsoorten met kruiden en extra ingrediënten voor de spijsvertering van je kat, zoals Prins VitalCare Protection. Dit is een 100% natuurlijke krokante brokvoeding in zes varianten voor katten van alle leeftijden en ook beschikbaar voor de gevoelige kat.