Gebitsverzorgingstips voor de kat

Care
Thema van de maand
Katten

Wist je dat maar liefst 70 procent van de katten ouder dan drie jaar last heeft van gebitsproblemen? Regelmatig het kattengebit controleren is dus belangrijk… maar dat valt vaak nog niet mee!

Als je pas begint met in de kattenbek te kijken als je kat gebitsproblemen heeft, is de link tussen bek inspecteren = pijn hebben al snel gelegd. Dat willen we natuurlijk niet. Het is daarom heel belangrijk je kat al vanaf het begin te leren dat in zijn bek kijken de normaalste zaak van de wereld is. Sterker, nog: de allerleukste zaak!

Trainingshulpje

Prins Train & Care voor de kat is prima in te zetten als trainingshulpje bij de gebitsverzorging. Smeer een beetje van deze zalmpaté op je vinger en laat de kat de paté van je vingers likken. Tegelijkertijd kun je voorzichtig met je vinger over de lippen en het gebit gaan: zo maak je rustig een begin met het inspecteren van zijn bek. Smeer vervolgens een beetje zalmpaté op een (vinger)tandenborstel om het poetsen van het kattengebit aan te leren.

Wist je dit?

Tandplak is een vrijwel onzichtbaar laagje op het gebit dat bestaat uit voedselresten, speeksel en bacteriën. Tandplak kan veranderen in tandsteen, wat het tandvlees kan irriteren en doen ontsteken. Die ontsteking kan gevolgen hebben voor belangrijke organen in het lichaam. Een belangrijke reden dus om het gebit van je kat schoon en gezond te houden!

Special design

Wist je dat de brokjes van Prins VitalCare Indoor zo zijn ontworpen dat de kat meer moet kauwen, wat bijdraagt aan een gezond gebit? De brokken van Prins VitalCare Adult Maxi zijn extra groot om het kauwen te bevorderen, en door hun wat grotere en hogere vorm ook nog eens makkelijker op te pakken voor kortneuzige katten als Perzen.