Zorg voor een herkenbare hond

Active & fun
Honden

Gaat je deze zomer op pad met je hond? Zorg dan dat je viervoeter goed herkenbaar is! Dan kan hij, mocht je hem onverhoopt kwijtraken, altijd worden geïdentificeerd.

Onze expert
Creatief Hondentrainer & kenner van kleine knagers en fretten

Een microchip zorgt er voor dat ieder dier zijn eigen ‘streepjescode’ heeft. Dat is heel handig, maar niet direct zichtbaar. Daarom is het verstandig om de halsband van je hond te voorzien van een hanger met (adres)gegevens. Een penning waarin gegevens als adres, telefoonnummer en naam van de hond worden gegraveerd is degelijk en goed afleesbaar. Je kunt bij de dierenspeciaalzaak een penning op maat bestellen, in de vorm en met de tekst die je wenst. Kijk daar dan meteen even rond voor een goed passende, veilige halsband.

Kwijt…

Helaas gebeurt het nog wel eens dat honden tijdens een vakantie, als ze op vreemd terrein zijn, hun baas kwijtraken. Het is dan een geruststellende gedachte dat jouw hond goed herkenbaar is, maar hoe krijg je hem zo snel mogelijk terug? Zorg dat je altijd duidelijke en recente kleurenfoto’s bij u heeft zodat u anderen snel kunt laten zien hoe uw dier er uit ziet. Noteer ook opvallende lichaamskenmerken, zoals een bepaalde vlek of een anders gekleurde nagel, en natuurlijk de code van de microchip! Let er verder op dat het telefoonnummer dat op de penning staat bereikbaar is.

GPS huisdier tracker

Er komen steeds meer technische snufjes om honden beter te kunnen identificeren en te traceren. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om honden die voorzien zijn van een ontvanger via de satelliet op te sporen met behulp van het zogeheten Global Positioning System (GPS). Vraag er naar bij je dierenspeciaalzaak of kijk in de webshop.

Doen!

Schakel in de wijde omtrek (honden die in paniek zijn kunnen kilometers lopen!) instanties in van de vermissing. Denk daarbij aan politie, dierenartsen en asiels, maar ook aan de plaatselijke pers. Vaak blijkt dat een weggelopen dier terugkomt op de plek waar hij zijn baas uit het oog heeft verloren of waar de auto heeft gestaan. Houd deze locatie dus extra in de gaten. Internet kan een handig hulpmiddel zijn bij het opsporen van huisdieren, zo zijn er heel veel dieren teruggevonden via bijvoorbeeld Facebook.

Veilig reizen

Een autotuig of goede reiskennel en een rollijn, verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak, kunnen goed van pas komen als je op reis gaat. Een tuig of reisbench verhindert dat de hond in een onbewaakt ogenblik uit de auto kan springen en voorkomt bovendien dat het dier bij een aanrijding door de wagen wordt geslingerd. Dat reist wel zo veilig! Een rollijn is handig als je de hond niet los mag lopen, maar je hem toch wat vrijheid wilt geven.