Zomers vermaak voor de echte hot dog

Care
Honden

Warm weer? Dan kun je een hot dog erg blij maken met een verfrissend speeltje of spelletje!

Je kunt voor je hond bijvoorbeeld een emmer, teil, (specie)kuip of klein (kinder)zwembadje vullen voor spelletjes als brokje snorkelen en voorwerpen opduiken. Begin steeds met een klein laagje water. Naarmate je hond vertrouwd raakt met de waterspelletjes en zijn kop dieper onder water durft te steken, kun je meer water gebruiken.

Brokje snorkelen

Strooi een paar brokjes, koekjes of andere hondensnacks in het water. In de dierenspeciaalzaak kun je terecht voor allerlei geschikt lekkers. Je kunt kiezen voor lekkertjes die blijven drijven, maar ook voor brokjes die naar de bodem zakken. Moedig je hond aan om het lekkers al snorkelend te pakken te krijgen. Vindt hij dit spelletje nog wat eng? Begin dan eerst met een héél klein laagje water, waaruit het lekkers makkelijk te pakken is.

Tip!

Ken je het spelletje snorkelworst van Prins? Je kunt het hier onder bekijken: 

Voorwerpen opduiken

Gooi een aantal veilige en makkelijk vast te pakken speeltjes in het water die in gewicht verschillen. Een deel van de voorwerpen zal blijven drijven, een deel zinkt naar de bodem en een ander deel zal halverwege het water blijven ‘hangen’. Moedig je hond aan de voorwerpen één voor één uit de bak water te apporteren en beloon hem daarvoor tussendoor met iets lekkers. Durft hij óók de dingen te pakken die helemaal naar de bodem zijn gezonken? Knappe hond!

Kongslurpen

De Kong is een in de dierenspeciaalzaak verkrijgbaar interactief speeltje van rubber, dat je kunt vullen met allerlei lekkers. Speciaal voor de zomerse dagen in de tuin kun je een ‘koele Kong’ maken. Vul de Kong met yoghurt, eventueel vermengd met wat brokjes, en leg hem een paar uur in de vriezer. Geef hem vervolgens aan de hond, zodat die iets lekkers kouds heeft om aan te slurpen. Let op: spoel zo’n diepgevroren Kong voordat je hem geeft indien nodig eerst af met water, dit om te voorkomen dat de hond er met zijn tong aan vast blijft plakken.

 

Tip!

Met Prins NatureCare worst maak je in een handomdraai een ijsje voor je hond! Bekijk in de webshop

Bekijk hier hoe dat gaat!

Deze blog is geschreven door Judith Lissenberg, specialist voor Lifestyle for pets op het gebied van honden.