Winterspelen voor de hond

Care
Honden

Je hond tijdens de gure winterdagen binnen bezighouden? Trakteer hem op een leuk cadeautje! Met deze lekkere winterspelen is het extra lang smikkelen en smullen.

Onze expert
Creatief Hondentrainer & kenner van kleine knagers en fretten

Kong

Eén van de bekendste interactieve hondenspeeltjes is de Kong. Door zijn holle vorm stuitert dit speeltje van rubber alle kanten op. De meeste honden vinden dat prachtig! Je kunt de Kong vullen met allerlei lekkers. De hond is vervolgens een tijd lang bezig om dat er door te kauwen, stuiteren, peuteren en likken weer uit te krijgen.

Vultips!

De Kong vullen kan heel goed met Prins NatureCare worst, zoals deze hypoallergene granenvrije variant met eend, of met Prins Train & Care, een smakelijke zalmpaté die je vanuit de tube makkelijk in de Kong kunt knijpen.

Spannend eten

Maak de brokkenmaaltijd van je hond spannender door deze aan te bieden in bijvoorbeeld de Dog Pyramid, de Busy Buddy Kibble Nibble voerbal of in een anti-schrokbak als de Karlie Northmate of de Slo-Bowl.

Puzzelpret

Oppakken, draaien, schuiven… zet je hond aan het werk met een puzzel van de Zweedse hondenspellenbedenkster Nina Ottosson, bijvoorbeeld de Dog Smart, Dog Tornado of Dog Brick. Speltip: vul deze puzzels eerst zodanig dat de hond de inhoud er gemakkelijk uit kan krijgen. Als je de voerpuzzels in het begin te moeilijk maakt, kan je viervoeter zijn belangstelling ervoor verliezen.

Let op!

Laat je hond nooit zomaar met een speeltje alleen. Voor kauwlustige honden met stevige kaken zijn er extra sterke voerspeeltjes, zoals de Kong Extreme. De dierenspeciaalzaak kan je adviseren welk speeltje voor jouw hond het meest geschikt is.

Deze blog is geschreven door Judith Lissenberg, specialist voor Lifestyle for pets op het gebied van honden.