Voorbereid op herfstwandeling met je hond

Active & fun
Honden

Heb je zin om er even tussenuit te gaan met je hond in de herfst? We geven je tips voor een veilige wandeling en we zetten de top 5 van de leukste hondenlosloopgebieden in Nederland voor je op een rijtje!

Voorbereidingen op de herfstwandeling

Met deze tips ga je goed voorbereid op stap:

 1. Is je hond oud genoeg om een lange wandeling te maken? Puppy’s mogen namelijk nog niet veel wandelen.
 2. Zorg dat je hond goed luistert en lief is tegen andere honden en mensen, dit maakt de wandeling stukken makkelijker én gezelliger.
 3. Zorg dat je genoeg eten en water bij je hebt zodat je af en toe een pauze kunt houden.
 4. Wordt het al wat schemerig? Zorg dan dat jij en je hond goed zichtbaar zijn. Draag reflecterende kleding en geef je hond een goed verlichte halsband.  

Veilig vervoer

Heb je een mooie wandelroute verder van huis gevonden? Dan kun je ervoor kiezen om met de auto te gaan. Een gordel omdoen is voor jou heel vanzelfsprekend, maar hoe vervoer je je trouwe viervoeter veilig? Dit kun je op verschillende manieren doen. Er bestaan speciale verlengstukjes voor de riem waarmee je de riem bevestigt aan de autogordel, maar je kunt ook een speciale autobench in de achterbak zetten.  

Tijdens de wandeling met je hond

Een mooie herfstwandeling door het bos is al heel fijn, maar vermaak je hond ook door met hem te spelen. Je kan zijn speeltjes meenemen of gebruik maken van losliggende takken in het bos. Zo zorg je voor een leuke afwisselende wandeling. Als het mooi weer is kan je je hond ook laten zwemmen, handig als hij net lekker door de modder heeft gerold.  

Het bos is wel één grote speelplaats, maar kijk uit voor paddenstoelen, eikels en teken. Sommige paddenstoelen en eikels zijn giftig, dus zorg ervoor dat hij die niet aanziet voor een lekker snoepje. En steek ook altijd een tekentang bij je en controleer hem na het wandelen op teken. Dit voorkomt later een hoop kwaaltjes.

 

herfstwandeling

De top 5 herfstwandelingen met je hond

 1. Lange Duinen, Soest in Utrecht
  Genieten van de duinen met je hond doe je hier. Je hebt hier geen zwemwater, maar wel een klein vennetje waar ze pootje kunnen baden. De honden mogen hier overal los en kunnen heerlijk hun gang gaan.
 2. Spanderswoud, Hilversum in Noord-Holland
  Je hond mag hier het hele jaar bijna overal loslopen. Geniet hier van alle mooie flora en fauna. Zeker weten dat jij en je hond hier tot rust komen!
 3. Goudse hout, Gouda in Zuid-Holland
  Er zijn verschillende losloopgebieden waar honden terecht kunnen. En er zijn ook verschillende wandelpaden en een zwemplas voor honden. Hier beleef je samen plezier.
 4. De Pals, Bladel in Noord-Brabant
  Honden hebben hier een speciale speelweide. Jij kan je picknickmand meenemen en aan een picknicktafel zitten kijken hoe je hond heerlijk aan het spelen is.
 5. Holtingerveld, Havelte - Drenthe
  Zin om een wandelroute te volgen? Dan is dit een goede keuze. Honden mogen niet overal los, maar wat afwisseling kan geen kwaad. In dit wandelgebied kom je de mooiste plekjes tegen en al helemaal in de herfst.

Wandelen met je hond

Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken in Nederland met prachtige locaties om te wandelen, maar van deze top vijf krijg je geen spijt! Pak de riem en ga er samen lekker op uit.