Toveren met een tube: zo leert je hond supersnel!

Active & fun
Honden

Met een tube Prins Train & Care zalmpaté kun je een hond allerlei oefeningen leren. Je zult verbaasd staan hoe snel dat gaat. Het lijkt wel toveren!

Onze expert
Creatief Hondentrainer & kenner van kleine knagers en fretten

Met de tube kun je de aandacht goed vasthouden en je hond prachtig leren volgen. Leer hem dat springen niets oplevert, maar dat de tube vanzelf naar beneden komt voor een beloning als hij netjes meeloopt. Waar de tube is, is de kop van je dier! Houd de tube dus vlak bij je lichaam als je wilt dat je viervoeter dicht bij je blijft.

Let’s dance

Door je hond te leiden met de tube kun je hem leren een rondje om zijn as te draaien of een slalom door je benen te maken. Voor je het weet zijn jullie samen aan het dansen!

Handig!

Door steeds een klein kneepje in de tube te geven, waardoor er wat beloningspasta vrijkomt, kun je de hond continu blijven belonen en houd je zijn aandacht vast.

Zit, af en staan

Met behulp van de tube kun je een dier eenvoudig laten zitten, liggen en staan: ‘zit’ door de tube omhoog te houden, ‘af’ door de tube naar beneden te bewegen en ‘staan’ door de tube iets naar voren te trekken. Benoem en beloon daarbij steeds wat je dier doet. De beloningspasta is snel door te slikken, je dier hoeft er niet op te kauwen. Hij is dus weer snel klaar voor de volgende oefening.

Tip

Vind je hond het eng om trap te lopen, een auto in te stappen of een lift in te gaan? Met de tube kun je hem hierbij begeleiden. Het likken aan de tube en het doorslikken van de kleine beetjes pasta werkt ontspannend en rustgevend.

Waar is je feestneus?

Een muilkorf kan voorkomen dat je hond ongewenste dingen eet of agressief reageert en is in sommige (vakantie)landen verplicht. Het is dus handig om je hond hier mee vertrouwd te maken. Durft je hond zijn neus in de muilkorf te steken om bij de tube te kunnen komen als die je tegen het raster van de korf houdt? Geweldig, dat is ‘feestneus’! Een woord als ‘feestneus’ maakt deze oefening meteen een stuk vrolijker.

Wij zijn benieuwd…

Wat leer jij je hond allemaal met een tube? Mail je oefeningen en trainingstips naar info@prinspetfoods.nl en bestel (nog) meer lekkere zalmpaté in onze webshop.

PRINS TRAIN & CARE ZALMPATÉ 

Prins Train & Care zalmpaté is rijk aan verse zalm, de favoriete smaak van veel honden. Deze beloningscrème op basis van zalm is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens tarwe(gluten)vrij en hypoallergeen. Dat betekent dat er weinig tot geen kans is dat uw dier er gevoelig op reageert.
Bekijk in de webshop

Deze blog is geschreven door Judith Lissenberg, specialist voor Lifestyle for pets op het gebied van honden.