Speuren met je hond!

Active & fun
Honden

Kan jouw hond ook speuren? Jazeker! Speuren is voorbestemd voor honden met een neus, dus iedere hond kan speuren.

Iedere hond doet het dagelijks. Het zit in de genen om ieder geurspoor te volgen. Natuurlijk kan het per ras verschillen, want de een moet wat meer gestimuleerd worden dan de ander. Maar speuren is hartstikke leuk voor mens en dier. Zo houd je je hond op een leuke manier bezig met zijn snuit. 

Alle neuzen dezelfde kant op

Om te begrijpen waarom een hond zo goed kan ruiken en dus speuren, is het goed om te weten hoe een hondenneus precies werkt. Want hoe kan het eigenlijk dat een hond zo goed kan speuren?

speuren

Het meest opvallende is de manier waarop een hond in- en uit ademt. Hij ademt de lucht recht voor zijn neus in, maar ademt het zijwaarts naar beneden weer uit. Zo kan de hond bijna continue geur opnemen. Ook heeft de hond een hogere ademhalingsfrequentie dan de mens bij het ruiken.

Samen speuren

Je kunt het je hond op een plezierige en speelse wijze leren. Je hond leerst het snelst zonder druk of dwang. Ben je er klaar voor? Neem dan een kijkje op de site van Praktijkspeuren. Hier vind je meer informatie en een overzicht van gekwalificeerde speurhondenscholen door het hele land.