Slapen en scheetjes

Nieuws
Honden

Simon, een Malamut van 7 jaar, liet constant windjes, zijn buik ging als een gek tekeer en hij sliep heel veel. Dat is niet normaal voor een van origine sledehond. Paul Donker weet raad!

Op 3 oktober kwam hij voor een week bij ons logeren. De baasjes waren naar Portugal en Simon was niet voor de eerste keer bij. Vanaf dag één liet de hond van die stiekeme gemene winden, die godsgruwelijk stonken, maar wat niet hoort. Zelf ging hij dan verongelijkt ergens anders liggen, want de lucht was hem kennelijk ook te erg. Buiten de winden om ging zijn buik tekeer dat het een lieve lust was. Als je nou weet dat het van origine een sledehond is uit Alaska en dus kilometers moet kunnen rennen en een slee trekken, dan was er geen grotere tegenstelling mogelijk met onze logé die niet vooruit te branden was en de hele dag sliep. De volgende dag hebben we meteen via Lifestyle for pets Prins ProCare Protection Lamb Hypoallergic besteld. Een dag daarna hadden we het binnen en op 5 oktober zijn we hem gaan voeren met een mengsel van het nieuwe Prins Petfoods voer en het oude voer.

Je kunt het geloven of niet: dezelfde avond nog konden we naar hartenlust ademhalen, want er was geen scheet meer te bekennen. Hij poepte meteen de volgende dag drie keer in plaats van één keer en nog veel ook. Vanaf zaterdag was hij echt fit en trok hij óns voort in plaats van wij hem. Zaterdag heeft Simon eigenlijk zeer weinig geslapen en we hebben zo waar aardig wat gespeeld met een piepje en de bal. In vier dagen werd het eigenlijk een compleet andere hond met maar voor de helft bijmengen met zijn bestaande voer. Het baasje krijgt een compleet andere hond terug!

Deze blog is geschreven door Paul Donker, acupuncturist en kruidengeneeskundige.