Hondenspelletjes: springtouwen met je hond

Active & fun
Honden

Hondenspelletjs zijn er in alle soorten en maten. Wist je bijvoorbeeld dat je ook kunt springtouwen met je hond? 

Onze expert
Creatief Hondentrainer & kenner van kleine knagers en fretten

Springtouwen is misschien wel een van de leukste hondenspelletjes. Hoe gaat dat in zijn werk?

Hondje over

Twee personen houden ieder het uiteinde van het springtouw vast, laag boven de grond. Een derde persoon begeleidt en helpt de hond bij het springtouwen. Let op, houd het touw niet te hoog! Stop na een paar keer springen, dan blijft het een van de leukste hondenspelletjes voor jouw hond! 

Achter de lijn 

Leg het springtouw in een rechte lijn op de grond en leer je hond, door iets lekkers voor zijn neus te houden en hem zo te leiden, achter het touw te gaan zitten. Zodra de hond achter het touw zit, zeg je jouw beloonwoord en geef je hem het lekkers. Probeer dit eerst van dichtbij en dan over een steeds grotere afstand. 

hondenspelletjes

Terug plaats 

Leg het springtouw in een cirkel op de grond en leer de hond, door iets lekkers voor zijn neus te houden en hem zo te leiden, in de cirkel te gaan zitten. Lukt dat en heb je twee springtouwen waar je cirkels van kunt maken? Dan kun je hem leren van cirkel naar cirkel te gaan! 

Veel trainplezier met het springtouw en eventuele andere hondenspelletjes! 

Let op: een springtouw is natuurlijk geen speelgoed voor je hond! Laat de hond er niet in bijten of er zelfstandig mee spelen. Berg het springtouw na gebruik altijd goed op. Ga je zelf touwtjespringen? Zorg dan dat je hond voldoende uit de buurt, is zodat je hem niet per ongeluk met het ronddraaiende touw kunt raken!