Hondenkoekjes bakken

Active & fun
Honden

Zo nu en dan is het fijn om je hond eens flink te verwennen. En als je tijd en zin hebt om hiervoor zelf in de keuken te staan, dan denken wij dat hij flink van deze hondenkoekjes zal genieten! Ze zijn ook nog eens multifunctioneel.

Voor je alle ingrediënten bij elkaar verzameld, is het handig om te beginnen met de oven voor te verwarmen op circa 180 graden, en zorg voor een stuk bakpapier. Houd ook je hond(en) even uit de buurt van de oven om te voorkomen dat hij zijn nieuwsgierige neus brandt! De overheerlijke hondenkoekjes komen eraan..

Nodig voor de hondenkoekjes

  • 200 gram bloem
  • 2 grote of 3 kleine eieren
  • 2 flinke eetlepels beloningscrème *
  • 1 eetlepel fijngeknipte peterselie

Dit is een basisrecept waarmee je zelf naar wens kunt variëren. Je kunt bijvoorbeeld de peterselie weglaten, of de bloem vervangen door een ander soort meel als je hond geen gluten verdraagt.

hondenkoekjes

Handelingen

Meng de bloem, de eieren, de beloningscrème en de peterselie in een kom. Verdeel  de massa in ongeveer vijftien hompjes over het bakpapier. Druk de hompjes met je vingers of een vork wat in vorm. Het is allemaal wat klef en kleverig, maar wees gerust: het worden echt hondenkoekjes! Bak de koekjes afhankelijk van hun formaat en dikte in circa 45 minuten in het midden van de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

feestkoekjes hondenkoekjes

 

hondenkoekjes hondenkoekjes

Multifunctioneel

Laat de feestkoekjes goed afkoelen en breek ze in kleine stukjes voordat je ze aan je dier geeft. De koekjes zijn krokant van buiten, maar blijven vanbinnen door de beloningscrème wat sappig. Ze zijn daardoor beperkt houdbaar. In een bewaardoos blijven ze enkele dagen goed.

Naast een lekkere treat kun je deze hondenkoekjes ook inzetten bij je hondentraining. Stop een koekje in je (jas)zak en breek er elke keer als je dier iets goed doet een stukje vanaf om hem te belonen. Gaat je hond bijvoorbeeld netjes zitten bij het omdoen van zijn halsband? Koekje! Komt hij blij naar je toe rennen tijdens de wandeling? Koekje!

*Prins Train & Care beloningscrème is een 100% natuurlijke snack in een tube die ideaal is bij het verwennen, verzorgen en belonen van je dier.