Hond in auto: zo doe je dat veilig

Care
Honden

Wanneer je op het punt staat op vakantie te gaan en je hond mee wil nemen, een bezoek gaat brengen aan de dierenarts of gewoon op pad gaat en je hond in auto mee wil nemen, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Lifestyle for pets geeft je graag wat tips.

Stel, je wil je hond in auto meenemen, dan maak je het je dier natuurlijk zo comfortabel mogelijk. Waar moet je op letten?

Kies bijvoorbeeld een ruime vervoersmand, zodat het dier er relaxt in kan reizen. Zet de mand met een lekker kleedje of wat hondensnoepjes erin op een rustige plek in huis, zodat je hond er vast aan kan wennen en in kan slapen. Er zijn ook kalmerende druppels en banden die het reizen met je hond minder stressvol kunnen maken.

Veiligheid eerst

Uit crashtests blijkt dat dieren die los in de auto zitten, bij een noodstop of ongeluk zwaar letsel kunnen oplopen. Gebruik daarom een degelijk rek, een bench of een speciaal autotuig. Dat voorkomt bovendien dat je huisdier bij het openen van de portieren in een onbewaakt ogenblik uit de auto kan springen. Wel zo veilig!

hond in auto