Help! Alweer een nieuwe voeding!

Care
Honden

Onlangs kreeg ik een nieuwsbrief over huid- en vachtproblemen. Toen ik klikte op de link met producten voor honden, kwamen er 128 verschillende zalfjes, balsems, pillen, poeders, shampoos, druppels, kruidenmixen, oliën, wipes en sprays in beeld. Allemaal goed voor huid en vacht. 128! Wat moet je dan?

Onze expert
Creatief Hondentrainer & kenner van kleine knagers en fretten

Een zalfje in combinatie met een shampoo? Een zalfje en een shampoo in combinatie met olie voor door het eten? Of een kruidenmix? Of olie én een kruidenmix door het eten? En welke olie dan? Visolie? Of, meer specifiek, zalmolie? Van wilde zalm, of van gekweekte? Lijnzaadolie? Teunisbloemolie? Koolzaadolie? Olie met pompoenpitten? Olie in een capsule? Of uit een flesje? Help! Waarom is er niet gewoon één doosje of flesje met iets tegen huid- en vachtproblemen?

Nieuw: Protection

Heel veel keus heb je ook op het gebied van voeding. Je wilt het beste voor je hond, zoekt op de website van Prins op voer voor een middelgrote volwassen hond met een wat gevoelige huid en vacht en je krijgt maar liefst elf 100% natuurlijke voedingen om uit te kiezen. Herstel: twaalf, want net nieuw is de Prins Protection Croque Lamb Hypoallergenic krokante brokvoeding voor honden met een gevoelige huid en vacht.

Kennis

Dat er steeds meer voedingen bij komen, heeft alles te maken met kennis. Doordat we steeds meer te weten komen over voeding, is het mogelijk steeds beter maaltijden op maat te maken.  Zo bevatten de nieuwe Protection Croque en Protection Croque Mini voedingen van Prins unieke combinaties van kruiden en celmineralen, die helemaal zijn afgestemd op de leeftijd, lichaamsbouw en lifestyle van de hond.

Overstappen?

Dat klinkt goed. Maar wat is voor JOUW hond nou het allerbeste? Bij je oude voeding blijven, en kiezen voor supplementen? Overstappen op die nieuwe voeding? En kies je dan voor die nieuwe krokante brok, of voor een geperste brok? Die is er namelijk óók met die speciale mixen van kruiden en celmineralen die extra bescherming en ondersteuning bieden.

Goed bedoeld…

Probeer het eens te vragen op Facebook. Dan krijg je geen 128 producten of  twaalf voedingen van Prins, maar een veelvoud daarvan aan reacties met adviezen, die natuurlijk allemaal anders zijn. Van mensen die het ongetwijfeld goed bedoelen, maar die je hond toch niet zo goed blijken te kennen als ze dachten: ‘Ik zou hem X geven hoor, dat is perfect voor puppy’s. Oh, is hij al vijf jaar? Oeps, daar had ik even overheen gelezen.’

Advies op maat

De voedingsdeskundigen van het Prins CareTeam kennen je hond ook niet persoonlijk, maar zullen je wél eerst een aantal gerichte vragen stellen voordat ze hun kennis omzetten in een gratis advies op maat. Ze houden vinger aan de pols, zorgen dat jij van je keuzestress af bent en zijn pas tevreden als jouw hond lekker in zijn vel zit, op welke voeding dan ook. Op werkdagen kun je van half negen tot vijf supersnel met ze chatten via www.prinspetfoods.nl

Dit artikel is geschreven door Judith Lissenberg voor Prins Petfoods