Fotoshoot met hond: 7 tips

Active & fun
Honden

Voor een fotoshoot met hond moet je soms best wel wat geduld opbrengen. In zo'n situatie heb je jezelf vast weleens "zit eens stil!'' horen roepen. Maar op Instagram moet je het allermooiste huisdier natuurlijk wel kunnen vertonen. Daarom geven we je graag 7 tips voor het maken van de beste foto's van jouw huisdier.

Je hond kan soms lastig te regisseren zijn, hij blijft niet altijd op de juiste plek zitten en houdt zijn aandacht er niet volledig bij. Maar dit kan ook zorgen voor leuke situaties en spontane foto's! Om je op weg te helpen, geven we je 7 handige tips:

  1. Begeef je op ooghoogte van het dier om mee te kunnen kijken in zijn wereld en zijn aandacht er goed bij te kunnen houden.
  2. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht en speel in op natuurlijke veranderingen zoals zonsopgang of -ondergang. De flitser kun je beter vermijden.
  3. Als je buiten foto's van je hond(en) maakt, probeer de felle zon dan te vermijden. 
  4. Neem je tijd en jaag je hond niet op. Het roepen, fluiten of overdreven met de vingers knippen kan averechts werken. Gebruik bijvoorbeeld een piepspeeltje als je wilt dat je dier in of naar de lens kijkt. 
  5. Let op met snelle en harde bewegingen. Sommige dieren kunnen hier van schrikken. Blijf juist flexibel en beweeg langzaam en voorzichtig. 
  6. Wil jij de emoties van je huisdier vastleggen? Zorg er dan voor dat de ogen van het dier scherp zijn. Een foto van een blik van het dier geeft inzicht in zijn karakter. 
  7. Gaat het niet zoals je wilt? Neem dan even een pauze, gun je hond even een rustmomentje en ga daarna weer verder. 

Fotoshoot met hondFotoshoot met hondFotoshoot met hond