Een reistas pakken voor je hond

Care
Honden

De zomer is dé tijd om er lekker met je hond op uit te trekken. Of je nu op vakantie gaat of gewoon een dagje op pad, het is altijd verstandig om ook een reistas voor je hond te pakken. Wij maakten een lijst voor je van spulletjes die handig zijn om mee te nemen.

Onze expert
Creatief Hondentrainer & kenner van kleine knagers en fretten
  • Honden mogen niet overal loslopen. Het is daarom handig om tijdens uitstapjes een uitrollijn mee te nemen, zodat de hond toch wat bewegingsvrijheid heeft. [link naar de verzamelpagina met flexi rollijnen] De dierenspeciaalzaak heeft op het gebied van riemen heel veel keus. Als je daar toch bent, kun je ook eens kijken naar een geschikt tuig waaraan je de hond in de auto kunt vastzetten. Dat is veel veiliger!
  • Waar je ook heengaat, neem voor je hond altijd voldoende drinkwater mee. In een thermosfles blijft water lekker koel. Er zijn speciale anti-mors waterbakken te koop met een brede rand, die erg praktisch zijn als je onderweg bent. [link naar http://shop.lifestyleforpets.tv/roadrefresher-drinkbak-voor-onderweg-gri...
  • Neem wat geschikte snacks of, als je langer op pad gaat, voldoende voer voor je hond mee. Wist je dat de NatureCare worsten van Prins ongeopend buiten de koeling houdbaar zijn? Dat is makkelijk meenemen! [link naar de NatureCare worsten]
  • Voor de hond is het prettig als hij tijdens uitstapjes zijn eigen ligplaats heeft, bijvoorbeeld een kleed, zoals deze. Helemaal ideaal is een eigen beachsheltertje voor de hond, zodat hij in de schaduw en uit de wind ligt. 
  • Om de hond vast te kunnen leggen is een het handig een pin mee te nemen, die je als een kurkentrekker de grond in draait
  • Door het spelen met stokken kan de hond nare verwondingen in zijn bek oplopen. Het is beter om veilig buitenspeelgoed bij je te hebben. In de dierenspeciaalzaak vind je naast allerlei ballen ook lichtgewicht speeltjes die speciaal gemaakt zijn om in het water te gebruiken, zoals deze en deze. 
  • Stel een eigen EHBO-doos voor je viervoeter samen, of koop er eentje? Heb je deze superhandige en zeer uitgebreide eerste hulp-set al gezien? 
  • Vooral in gebieden met veel groen heeft je hond een grote kans om teken op te lopen. Bij de dierenspeciaalzaak is een speciale tekentang verkrijgbaar waarmee je deze lastige beestjes snel en op de juiste wijze kunt verwijderen. 
  • Wist je dat er ook voor honden slaapzakken bestaan? Handig voor als je naast een dagje ook een nachtje uit gaat. Reis en slaap lekker! 

Deze blog is geschreven door Judith Lissenberg, specialist voor Lifestyle for pets op het gebied van honden.