Zorgeloos je hond en kat voeren tijdens de zomer

Care
Honden
Katten

Zomer! De tijd van heerlijk op vakantie gaan en buiten zijn, maar ook van warmte en vliegen op je eten. We geven je graag wat tips om je hond of kat tijdens de zomermaanden zorgeloos van zijn maaltijd te laten genieten.

Door warmte en (reis)stress kan het maagdarmstelsel van je dier van streek raken. Zoveel mogelijk de vertrouwde voeding geven en de bekende voerroutine (voertijden) aanhouden kan problemen helpen voorkomen. Katten zijn, als oorspronkelijke woestijnbewoners, trouwens iets minder gevoelig voor warmte dan honden.

Minder eten…

Wist je dat uit een in Zuid-Frankrijk uitgevoerd onderzoek blijkt dat katten in de zomer zo’n 15 procent minder kunnen eten dan in de winter? Waarschijnlijk omdat ze in de zomer minder energie nodig hebben om zich warm te houden dan in de winter.

…maar blijven drinken!

Het kan zijn dat je dier tijdens de zomermaanden minder eet, maar je hond of kat moet wél goed blijven drinken. Zorg dus altijd voor voldoende vers drinkwater, dat je in de zomermaanden best wat vaker kunt verversen.

Smaakmaker

Niet zo veel trek? Je kunt de maaltijd van je dier indien nodig extra aantrekkelijk maken met een likje Prins NatureCare zalmpaté voor hond of kat. Je kunt ook een scheutje lauwwarm water aan de voeding toevoegen, zodat er meer geur en smaak vrijkomt.

Even checken

Niet overal is het water uit de kraan veilig, en in die gevallen geldt dat je ook je hond of kat beter iets anders te drinken kunt geven, bijvoorbeeld mineraalwater uit flessen. Weten waar het water wel of niet drinkbaar is? Op deze site lees je meer over de kwaliteit van het drinkwater in het buitenland.

Veilig vlees voeren

Vers vlees voeren is met heel warm weer niet altijd even handig, zeker niet als je op je vakantieadres maar beperkte koelmogelijkheden hebt.  Als je vers vlees voert, is het zeker in de zomer belangrijk dat je een aantal voorzorgsmaatregelen neemt. Meer daarover lees je hier.

Alternatief

In plaats van vers vlees kun je tijdelijk kiezen voor een alternatief, zoals een buiten de koeling houdbare vleesmaaltijd. Prins heeft NatureCare worstvoedingen die je niet alleen als volledige maaltijd, maar ook als lekkere beloning tussendoor kunt geven. Voor de kat zijn er 100% natuurlijke NatureCare vleesmaaltijden in blik.

Brokken bewaren

Neem je brokken mee op reis? Als je ze blootstelt aan lucht, licht, vocht en warmte, gaat  de kwaliteit snel(ler) achteruit. Probeer ze daarom koel en droog te bewaren. Sluit de zak steeds goed af en bewaar de geopende verpakking op een niet te warme plek in een speciale bewaardoos of container.

Vlieg op!

Vliegen hebben altijd snel door dat er ergens wat te eten valt. Was de voerbak zeker tijdens de warme zomermaanden zodra de hond deze leeg heeft altijd direct af. Dat voorkomt vliegen en door de zon aangekoekte etensresten, die zich vaak heel lastig laten verwijderen. Voerbakjes van katten blijven vaak de hele dag door staan. Probeer ze wel zo schoon mogelijk te houden en zorg dat ze altijd op een plekje in de schaduw staan.

Doe mij maar een croquetje…

Ga je naar het buitenland? Niet alle merken honden- en kattenvoeding die we hier kennen zijn daar verkrijgbaar! Zorg in dat geval dat je voldoende voeding voor je dier meeneemt. Frankrijk is al jarenlang vakantieland nummer 1. Wist je dat brokjes in Frankrijk croquettes heten? Blikken en kuipjes vlees zijn ‘pâtées’. Zoek je puppyvoer? Let dan op de term ‘chiot’. Snacks zijn ‘friandises’. ‘Boeuf’ staat voor rund, ‘aigneau’ voor lam en ‘poulet’ voor kip. Altijd handig om te weten als je deze zomer richting het zuiden gaat!

Waar je ook bent

Loop je deze zomer tijdens een voedingsprobleem aan? Dan is het goed om te weten dat de voedingsdeskundigen van Prins altijd maar één muisklik van je zijn verwijderd. Je kunt gratis contact met ze opnemen voor een advies op maat. Wat je ook voert en waar je ook bent!

Dit artikel is geschreven door Judith Lissenberg voor Prins Petfoods