Tips voor een zorgeloze zomer

Active & fun
Honden
Katten

Hoe leuk het ook is om je huisdier mee te nemen op vakantie, houd er wel rekening mee dat het niet altijd even duidelijk is hoe ze de nieuwe indrukken en ervaringen in zich opnemen.

Eenmaal in de auto blijkt bijvoorbeeld vaak dat huisdieren een gespannen houding aannemen. Het is dan aan jou om je huisdier te kalmeren, maar maak niet de fout je huisdier naast je op de passagiersstoel te zetten! De beste manier van vervoer is een bench of transportbox in de achterbak.

Check ook je verzekering

Behalve veiligheid is er een aantal zaken die je vooraf moet regelen om te voorkomen voor vervelende verrassingen te staan. Check allereerst of niet alleen jij, maar ook je hond of kat verzekerd is. Op VerzekerJeHuisdier.nl kun je heel eenvoudig de verzekeraars die medische kosten van je hond of kat vergoeden vergelijken. Ga je naar het buitenland, neem dan ook een aanvulende buitenlanddekking voor je hond of kat. Zo voorkom je hoge kosten bij terugkomst, indien je huisdier plotseling iets overkomt en je direct naar een dierenarts moet.

Zorg wel dat je de huisdierenverzekering minimaal 30 dagen voordat je vertrekt afsluit, want dat is de wachttijd waarop je nog geen recht hebt op vergoeding. Plan tevens vooraf een afspraak in bij de dierenarts, voor eventuele inentingen of medicijnen. Controleer tot slot altijd van te voren of de accommodatie waarin je geïnteresseerd bent ook huisdieren toestaat. 

Dit artikel is geschreven door VerzekerJeHuisdier.nl