Kun je een oudere hond of kat verzekeren? 5 nuttige tips

Care
Honden
Katten

Veel mensen denken dat een oudere hond of kat niet meer verzekerd kan worden, het tegendeel is waar. Je kunt je hond of kat in principe op alle leeftijden verzekeren. Lees snel de 5 nuttige tips van VerzekerJeHuisdier.nl en bepaal zelf of een verzekering voor jouw hond of kat nodig is.

Tip 1: Voorkom hoge kosten

Een ouder huisdier zal wat vaker iets mankeren en een medische behandeling nodig hebben. De kosten van een behandeling bij een dierenarts kunnen flink oplopen en worden vaak onderschat.Zo kunnen de kosten al snel oplopen tot meer dan € 1.000. Veel geld dat je vaak niet 1,2,3 hebt. Een dierenverzekering afsluiten zorgt ervoor dat een groot deel van deze kosten worden vergoed. Juist als je hond of kat wat ouder is, kan verzekeren dus flink wat voordeel opleveren.

Tip 2: Maak je eigen keuze - vergelijk

Het vergelijken van huisdierenverzekeringen bespaart je premie. Welke verzekeraar je het beste kunt kiezen als je een goede dierenverzekering wilt afsluiten? Dat is een lastige vraag want wil je de goedkoopste, de meest uitgebreide of juist iets ertussenin. Vanaf zo’n € 20,- per maand heb je al een goede verzekering die de meest voorkomende dierenartsbehandelingen vergoed. Zoals een consult, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto's, een medisch noodzakelijke operatie, opname en verblijf in de dierenkliniek en geneesmiddelen. 

Tip 3: Verzeker je huisdier als het gezond is – bij twijfel altijd aanvragen

Het is misschien een open deur, maar verzekeren van een oudere hond of kat kun je het beste doen als het nog gezond is. Je hebt namelijk niet alleen te maken met een wachttijd van 30 dagen waarbij je nog geen recht hebt op vergoeding, ook behandeling van aandoeningen die er al waren voordat je de verzekering afsluit worden niet vergoed. Dit is om te voorkomen dat de premies te hoog oplopen en de verzekering daardoor onbetaalbaar wordt.

Kun je een ziek dier verzekeren? Er is vaak veel onduidelijkheid over de mogelijkheden om een ziek dier te verzekeren. Er is namelijk wel een verschil tussen kleine aandoeningen die binnen korte termijn verholpen zijn of grotere problemen. Stel dat je huisdier oorontsteking heeft; dat is een aandoening die over gaat. Meestal wordt dit dan een periode van bijvoorbeeld 6 maanden uitgesloten van dekking. Daarna is dit weer gewoon verzekerd. Anders ligt het bij een operatie omdat je huisdier een aandoening heeft aan de botten, bijvoorbeeld artrose dan is dit niet te verzekeren en wordt deze specifieke aandoening uitgesloten van dekking. Vraag in ieder geval altijd een verzekering aan voor je huisdier en vul alle medische gegevens in bij de verzekeraar die je hebt gekozen. Aan de hand van de antwoorden die je geeft op de medische vragen, wordt automatisch bepaald of je huisdier verzekerd kan worden.

Tip 4: Kijk ook naar aanvullende verzekeringen

Weet je dat je hond of kat een specifieke behandeling nodig heeft. Zoals gebitsbehandelingen, chemotherapie of behandeling van heupen of ellebogen. Dan is het zeker de moeite waard om naar een aanvullende verzekering te kijken. Want vaak lopen de kosten bij dit soort behandelingen snel op. Als je gaat verzekeren, kijk dan goed naar de vergoedingen die je krijgt en welke premie je gaat betalen. Maak daarna voor jezelf een goede kosten/baten afweging.

Tip 5: Kijk op VerzekerJeHuisdier.nl

Vergelijken op VerzekerJeHuisdier.nl is zeer eenvoudig en bespaart je premie. Je krijgt meteen een overzicht met alle vergoedingen en premies van verschillende verzekeringen. Al meer dan 100.000 mensen gingen je voor. 

Tot welke leeftijd verzekeren:

Dit artikel is geschreven door Nico Ellérie van VerzekerJeHuisdier.nl