Dierenverzekering voor pup of kitten of niet?

Care
Honden
Katten

De gezondheid van je pup of kitten is heel belangrijk. Met je pup of kitten ga je het eerste jaar regelmatig naar de dierenarts: voor controle, preventieve zorg en vaccinaties. Maar vaak ook voor medische zorg, want een ongelukje ligt bij jonge dieren op de loer omdat ze alles nog moeten ontdekken. Heb je wel eens aan een dierenverzekering gedacht?

Gemiddeld geven we ongeveer 159 euro per jaar uit bij de dierenarts. Een deel is voor preventieve zorg en een deel voor directe medische zorg. 'Dat valt erg mee', hoor ik je denken. Maar dit zijn slechts gemiddelden. De uitgaven aan diergeneesmiddelen bedroegen in 2015 alleen al 280 miljoen euro. De afgelopen jaren zijn de kosten van de dierenarts behoorlijk gestegen doordat er steeds meer behandelingen mogelijk zijn. Jaarlijks wordt er ongeveer 537 miljoen besteed aan de dierenarts. Tijd voor een dierenverzekering?

Wat kost de dierenarts?

Om je een indruk te geven. Een weekendconsult kost ongeveer 80 euro. Castratie van een grote hond kan 220 euro kosten en sterilisatie 380 euro. Voor een kat betaal je hier 70 tot 125 euro voor. Behandeling van gebit, bijvoorbeeld trekken van tanden die verkeerd groeien, vanaf 175 euro. Een MRI scan kost je ongeveer 800 euro.

Als je pup of kitten een operatie nodig heeft, bijvoorbeeld bij een gescheurde kruisband of gebroken poot, ben je met alle medische (na)zorg al gauw 1500 euro kwijt.

Dat zijn zo een paar voorbeelden, vandaar dat het zinvol is om voor jezelf de keuze te maken of je deze kosten zelf kunt betalen of beter een huisdierenverzekering kunt afsluiten. In Nederland zijn er 5 verzekeraars met 12 verschillende pakketten. Een huisdierenverzekering voor een pup is er vanaf 20 euro en voor een kitten vanaf 10 euro.

Zinvol om eerst te vergelijken

Op VerzekerJeHuisdier.nl is het eenvoudig om de pakketten met elkaar te vergelijken. De premies liggen relatief dicht bij elkaar, afhankelijk van het pakket dat je kiest. De verschillen zitten vooral in de eigen bijdrage, dekkingen en maximale vergoedingen. Een paar tips van VerzekerJeHuisdier.nl:

  • Vraag aan de dierenarts of fokker wat veel voorkomende problemen zijn en bekijk welk verzekeringspakket je daarvoor nodig hebt.
  • Gaat je pup of kitten mee naar het buitenland, neem dan ook een buitenlanddekking.
  • Ben je van plan om je pup of kitten te laten steriliseren of castreren; ook dit kun je meeverzekeren.
  • In de eerste 30 dagen van de verzekering heb je geen recht op vergoeding; houd hier rekening mee.

De beste verzekering voor je pup of kitten vind je op VerzekerJeHuisdier.nl