Zoek óf word een dierenoppas!

Nieuws
Algemeen

Zoek je iemand die op jouw dier(en) wil passen, of pas je graag op de dieren van een ander? Via de website van de dierenoppas kunnen huisdiereigenaren een oppas vinden om hun hond, kat of ander dier in een huiselijke omgeving te laten verzorgen. 

Via deze online ontmoetingsplek voor huisdierenliefhebbers kun je ook van je hobby een dienst maken en aanbieden op het dier van een ander te passen als dierenoppas. Eigenaar Marcel van Dortmond van Dedierenoppas.nl wilde vroeger zelf graag een hond, maar omdat hij vaak op vakantie ging, was dat lastig. Vandaar dat hij kansen zag voor een online ‘oppasplatform’.

Specifieke zorg

Voor mensen met huisdieren die tijdelijk niet zelf voor hun huisdier kunnen zorgen, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, kan een pension relatief duur zijn. Daarnaast is het niet altijd makkelijk een oppas te vinden die over de nodige kennis beschikt om te passen op dieren die specifieke zorg nodig hebben.

In contact

Mensen die een dierenoppas zoeken of zich als oppas willen opgeven, kunnen bij het platform aanmelden en daarna direct met elkaar in contact komen. Tijdens het aanmeldproces kun je aangeven waar de verzorging wordt gevraagd of aangeboden en wanneer, bijvoorbeeld tijdens vakanties, op flexibele tijden of op vaste dagen en tijden.

Betrouwbaarheid

Vrager en aanbieder bepalen samen een bedrag of uurtarief. Een betrouwbaarheidsformulier, een klein bedrag dat wordt gevraagd aan de oppas en een achteraf beoordeling van de verzorging moeten de veiligheid van mens en dier waarborgen.

Voordelen

De online dienst biedt volgens Dedierenoppas.nl veel voordelen. Zo ervaren de dieren bijvoorbeeld niet langer de stress die een verblijf in een pension met zich kan meebrengen en zijn eigenaren niet langer afhankelijk van hun omgeving. Meer weten? Bekijk hier de uitzending van Dierencafé over de dierenoppas.