Pets in de politiek

Active & fun
Algemeen

In het Britse Parlement heerst een muizenplaag. Om de kosten van ongediertebestrijding te verlagen hebben parlementsleden gevraagd om een kat.

Bij andere Britse regeringsgebouwen worden al langer katten ingezet om ongedierte te bestrijden. Naast dat het de kosten verlaagd is een kat ook nog eens een gezellige toevoeging aan het parlementshuis.
Huisdieren zijn niet onbekend in de wereld van de politiek. Verschillende belangrijke leiders hebben katten en/of honden aan hun zij staan!

Koning Willlem-Alexander en Skipper
De koninklijke familie poseert hier samen met de Engelse labrador Skipper. Inmiddels is er nog een gezinslid toegevoegd, een tweede Engelse labrador genaamd Nala.


De Russische President Vladimir Poetin met Buffy en Yume
Vladimir Poetin is een liefhebber van natuur en sport. Dit kan hij mooi combineren met zijn Japanse Akita Yuna en Bulgaarse herder Buffy. Hiermee trekt hij regelmatig de natuur in voor een wandeling.


Voormalig president Barack Obama met Bo
Voormalig president Barack Obama heeft een Portugese waterhond genaamd Bo. Naast dat de Obama’s dol zijn op Bo heeft oudste dochter Malia profijt van dit ras. Portugese waterhonden zijn hypoallergeen. Waardoor dit ras ideaal is voor mensen met een hondenallergie.


Prins William en zijn gezin met Lupo
De Engelse Cocker Spaniel Lupo is onderdeel van het gezin van Prins William en Prinses Kate. Leuk feitje is dat Lupo geboren is bij de ouders van Prinses Kate. 


Prinses Charlene en Monte
Monte is één van de honden die Prinses Charlene van Monaco bezit. Samen worden ze regelmatig op evenementen gespot.