Handige tips om je huisdier te fotograferen

Active & fun
Algemeen

''Hij zit niet stil'' Dat zul je vaak meemaken als jij een mooie foto wil nemen van je huisdier. Vandaag (19 augustus) op Internationale Dag van de Fotografie willen wij je een aantal handige tips geven, want wat is er leuker dan jouw viervoeter fotograferen? 

Voor het fotograferen van een huisdier heb je wel wat geduld nodig. Een huisdier is soms lastig om te regisseren, blijft niet altijd op de juiste plek zitten en heeft weinig aandacht. Maar dit kan ook zorgen voor leuke situaties en spontane foto's! Wij geven je een aantal handige tips om je op weg te helpen.

  • Begeef je op ooghoogte van het dier en kijk op deze manier mee in de wereld van je huisdier. Wil je juist andere effecten? Kies dan voor niet voor de handliggende standpunten. Dit kan mooie shots opleveren! 
  • Wil jij de emoties van je huisdier vastleggen? Zorg er dan voor dat de ogen van het dier scherp zijn. Een foto van een blik van het dier geeft inzicht in zijn karakter. 
  • Neem je tijd en jaag het dier niet op. Het roepen, fluiten of overdreven met de vingers knippen kan averechts werken. Gebruik bijvoorbeeld een piepspeeltje als je wilt dat het dier de lens in kijkt. 
  • Let op met het snelle en harde bewegingen. Sommige dieren kunnen hier van schrikken. Blijf juist flexibel en beweeg langzaam en voorzichtig. 
  • Gebruik zoveel mogelijk natuurlijk licht en speel juist in op natuurlijke veranderingen zoals zons op- of ondergang. Liever geen flits gebruiken. 
  • Als je buiten foto's aan het maken bent, probeer dan de felle zon te vermijden. 
  • Heb je wat inspiratie nodig? Struin het internet af en je wordt overladen met de mooiste, liefste en meest schattigste foto's van dieren. 
  • Gaat het niet zoals je wilt? Neem dan even een pauze, gun je dier ook even een rustmomentje en ga daarna weer verder. 

Heb jij zelf nog handige tips of heb jij mooie foto's gemaakt van je huisdier die je wilt delen met ons? Stuur ze dan door naar redactie@lifestyleforpets.nl

TIP! MOOIE EN NATUURLIJKE OMGEVING

Een realistische omgeving is prettiger voor je huisdier en oogt op de foto ook mooier. In onze webshop hebben we decoratiemateriaal 
wat extra verstopmogelijkheden biedt voor jouw reptiel en het moedigt
de beweging aan van het dier.
Bekijk in de webshop