Dé maand van het gebit!

Care
Thema van de maand
Algemeen

Februari is dé maand van het gebit... WIj hebben een aantal leuke weetjes op een rij gezet en passende producten voor de gebitsverzorging van je dier! 

Wist je dat?

  • Een hond een melkgebit heeft van 12 snijtanden, 4 hoektanden en 12 kiezen, maar wordt geboren zonder tanden? Het blijvende gebit bestaat uit 42 tanden en kiezen: totaal 12 snijtanden, 4 hoektanden, 10 knobbelkiezen en 16 knipkiezen.
  • Bij kleine hondenrassen, zoals Chihuahuas, het nog belangrijker is om goed op te letten? Deze rassen hebben vaak dubbele tanden. De tand van het melkgebit is dan blijven zitten, maar de blijvende tand is ook gaan groeien. Er zit dan weinig ruimte tussen de tanden, waardoor ze moeilijker schoon te maken zijn en dus sneller ontstekingen kunnen ontstaan.
  • Schildpadden de enige reptielen zonder tanden zijn? Ze hebben scherpe, verhoornde randen aan hun bek, net als vogels.
  • Een kat 30 gebitselementen heeft? Totaal 12 snijtanden, 4 haaktanden en 14 kiezen. Ook een pasgeboren kitten heeft nog geen tanden. 

Elke maand selecteren wij een aantal leuke en interessante producten voor je, die gerelateerd zijn aan het thema van de maand:

LEKKER TANDENPOETSEN

De Beaphar Tandenborstel biedt in combinatie met Beaphar Tandpasta (leversmaak) totale bescherming voor het gebit van je hond of kat. 
Bekijk in de webshop

MASSAGE VOOR HET GEBIT VAN JE KAT?

Door een variatie aan verschillende texturen en oppervlakten biedt het massage centre een punt van ultiem genot en rust. Daarnaast kan de kat hiermee ook het gebit onderhouden. 
Bekijk in de webshop

SPECIALE VOEDING

De vorm en de grootte van de brok zijn aangepast op het kauwgedrag en de voedingsopname van de grotere kat. De voeding is hierdoor ook bij uitstek geschikt voor katten die hun voeding te snel eten.
Bekijk in de webshop