3 ouderdomskwaaltjes bij huisdieren

Care
Algemeen

Net als mensen krijgen ook dieren op leeftijd op een gegeven moment last van ouderdomskwalen. Veel dierenartsen bieden een seniorcheck aan voor hond en kat. Zo kun je al in een vroeg stadium te weten komen of je huisdier last heeft van ouderdomskwalen (zoals nier- of hartproblemen) - en zorgen dat de klachten niet erger worden. 

Bij een aantal ouderdomskwalen kunnen supplementen helpen. Wij zetten er drie voor je op een rij:

1. Gewrichtsproblemen

Oudere honden en katten kunnen last krijgen van slijtage, waardoor gewrichten pijnlijk worden. Bij honden kun je dit bijvoorbeeld merken aan moeilijk opstaan, kreupelheid, of als ze geen zin hebben om te wandelen. Bij katten zijn ouderdomstrekjes moeilijker te herkennen; vaak blijven ze meer op een plek liggen en springen ze minder. Herken je een van deze punten bij jouw dier? Glucosamine-producten bevatten onder meer glucosamine en chondroitine die de aanmaak van kraakbeen en gewrichtsvloeistof ondersteunen, en zo klachten kunnen verminderen. 

2. Huid- en vachtproblemen

Heeft je hond of kat last van een doffe vacht? Dan zou je dagelijks een beetje zalmolie over de voeding kunnen verspreiden. Zalmolie bevat Omega 3 en Omega 6 en vormt een noemenswaardige bron van essentiële vetzuren. Het zorgt niet alleen voor een gezonde huid en vacht, maar is ook goed voor hart- en bloedvaten en gewrichten.

Daarnaast zou je bij huid- en vachtproblemen ook multivitamines kunnen geven; deze zijn er speciaal voor hond, kat, vogel, konijn en knaagdier. De vitamines helpen bij het gezond houden van huid en vacht en zijn te gebruiken bij een gevoelige huid. Ideaal wanneer het dier niet goed door de rui komt of last heeft van jeuk. Voor vogels die niet goed door de rui heen komen is Ruihulp+ de beste optie, hier zitten ook pre- en probiotica in.

3. Bah, wat stinkt mijn hond!

Oudere honden kunnen een stinkende vacht hebben. Dit komt vooral door de samenstelling van het huidvet. Chlorophyl-tabletten gaan op een natuurlijke manier sterke lichaamsgeur en/of slechte adem tegen. De tabletten bevatten chlorophyl: bladgroen van planten. Een vieze geur kan ook van de bek of oren komen. Houd tanden en oren goed schoon. Indien het lastig is om de tanden te poetsen kan Dental Poeder handig zijn.