Alle evenementen
23 jun

Pet College: EHBO hond en kat

Cursus

Natuurlijk zorg je als dierenliefhebber goed voor je hond of kat. Een goede verzorging, de nodige beweging… Maar weet je ook hoe je jouw dier moet helpen als er sprake is van een spoedgeval? 

De workshop 'EHBO hond en kat' zorgt dat je in een spoedsituatie goed bent voorbereid en weet wat ja moet doen om een dier te helpen. Deze workshop is niet bedoeld als vervanging van dierenartshulp, maar richt zich juist op hoe je een dier zo snel, stabiel en veilig mogelijk bij de dierenarts kunt krijgen, als dat onverhoopt nodig mocht zijn.

 

Dit leer je

Tijdens deze workshop leer je tal van spoedgevallen te herkennen én aan te pakken. Hoe om te gaan met een hond die een epilepsieaanval krijgt? Wat te doen om bloedingen te stoppen en botbreuken te stabiliseren? Klik hier voor het complete programma

 

Cursusinformatie

Hieronder alle praktische informatie over de cursus.

- Doelgroep: huisdiereigenaren en alle andere geïnteresseerden
- Docent: Drs. Simone Thissen
- Datum: zaterdag 23 juni 2018 
- Tijd: 09.00 - 17.30 uur (ontvangst vanaf 08.30 uur)
- Plaats: educatiecentrum EduPet, Accustraat 3-5 in Veenendaal
- Kosten cursus: € 95.00 (€ 78.50 exclusief 21% btw) incl. lunch!
- Accreditatie: CPD (Collectief Praktiserende Dierenartsen); 5,6 credits.  Kynologisch instructeur bij de Raad van Beheer; 10 punten.

Aanmelden kan hier!

 

Oefenhonden gezocht! 

Tijdens deze workshop komen veel praktijkoefeningen aan bod. Heeft u een (middel)grote hond die goed met andere honden en mensen overweg kan, goed gevaccineerd en gezond is, geen artrose, rug-pootklachten heeft, niet jonger dan 6 mnd is, niet loops is, gewend is om op een tafel te zitten en liggen en het niet erg vindt om overal aangeraakt en verbonden te worden? Stuur dan een e-mail naar info@edupet.nl met de gegevens van uw dier. U krijgt van ons bericht als uw hond geselecteerd is om mee te doen. Uiteraard krijgen de deelnemende honden iets lekkers voor hun inzet!

 

Wijzigingen in het programma onder voorbehoud